Press "Enter" to skip to content

Intenționau să ajungă ilegal în Germania: patru cetățeni din Iran și un albanez, depistați la frontiera de vest

APDA, 19 aprilie 2018 – Poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au depistat patru cetăţeni iranieni și un cetățean albanez, care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, respectiv banda de camioane, pentru a ajunge în țări din vestul Europei.

În data de 19.04.2018, în jurul orei 02.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat cinci  persoane, care se deplasau pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, respectiv banda de camioane spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin şi au fost duse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt patru cetăţeni din Iran, 2 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 32 de ani şi un cetățean albanez, în vârstă de 39 ani, toți solicitanţi de azil în România.

Cei patru cetățeni iranieni au declarat că intenţionau să ajungă în Germania la rude şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau  o viză valabilă. Cetățeanul albanez a declarat că intenționa să ajungă în Italia și știa că are interdicție în Spațiul Schenghen. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.