Press "Enter" to skip to content

Inaugurarea expoziției “România în Primul Război Mondial” la Muzeul Armatei din Toledo

APDA, 30 ianuarie 2018 – Cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial și a Centenarului Marii Uniri, Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Muzeul Armatei din Toledo, cu Muzeul Național de Istorie a României și sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei, a organizat, la 25 ianuarie 2018, la Muzeul Armatei din Toledo, evenimentul de deschidere al expoziției “România în Primul Război Mondial”. 

Expoziţia a fost inaugurată în prezenţa ambasadorului României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a delegatului guvernului în regiunea Castilla la Mancha, José Julián Gregorio, a directorului Muzeului Armatei din Toledo, Antonio Rajo Moreno şi a directorului ICR Madrid, Ioana Anghel. 

În cadrul alocuţiunii sale, ambasadorul României a subliniat că principalul obiectiv al expoziţiei constă în prezentarea transformărilor culturale pe care le-a traversat România în ultimul secol şi a momentului unificării naţiunii române.

Expoziția “România în Primul Război Mondial” prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române, cu ajutorul fotografiilor, documentelor și obiectelor expuse care prezintă oameni, locuri și fapte.
Expoziţia este deschisă la Muzeul Armatei din Toledo în intervalul 25 ianuarie – 20 februarie 2018.