Press "Enter" to skip to content

În ultimul an numărul turiștilor austrieci în Bucovina a crescut cu 30 la sută

APDA, 2 februarie 2018 – Șeful Serviciului Turism din cadrul CJ Suceava, domnul Claudiu Brădățan, a declarat că, în urma participării la Ferien Messe din Viena și în conformitate cu statisticile furnizate de Direcția Județeană de Statistică Suceava, numărul turiștilor vorbitori de limba germană a depășit cu 30 la sută numărul lor din 1026, turiștii austrieci fiind pe primul loc al turiștilor străini care vizitează Bucovina.

Târgul de la Viena, a avut și în acest an un număr record de vizitatori, 153.224, aproximativ cu 3000 mai mult decât în 2017.

Așteptările sunt foarte mari și în acest an din partea turiștilor austrieci, CNIPT Suceava având și în acest an o prestație deosebită la târgul din Viena, fiind singurul oraș care a fost prezent cu un meșter popular.

Materialele informative cu care au fost aceștia prezenți la Viena, ba chiar și un dispozitiv ”virtual reality”, prin care lumea se vedea deja pe plaiurile bucovinene, speră ei să aducă și în acest an un număr mai mare de turiști. (I.A.)