Press "Enter" to skip to content

În 10 ani s-a dublat numărul turiștilor și locurilor de cazare în Bucovina

„Turismul e cea mai dinamică ramură economică în zona noastră. În 10 ani s-a dublat numărul de locuri de cazare şi de turişti în zona Suceava, iar în ultimul an a crescut cu 18% numărul de turişti”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în 7 septembrie, la Forumului Economic de la Krynica, din Polonia.

Potrivit publicației Crai Nou, Gheorghe Flutur a făcut, la început, o prezentare a turismului în zona de nord-est a ţării şi în judeţul Suceava. În calitate de preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est, el a spus că această regiune are un potenţial uriaş, având circa 4000 de monumente istorice, opt staţiuni turistice de interes naţional, dintre care patru în judeţul Suceava, 28.000 de locuri de cazare, dintre care 16.000 în Suceava, 858 de unităţi de cazare, din care mai mult de jumătate sunt în Suceava, ca şi trei parcuri naţionale şi 55 de arii protejate Natura 2000.

„Ca să ai succes în turism trebuie să investeşti în infrastructură”, le-a spus Flutur participanţilor şi a reluat apelul pentru coridorul de drumuri rapide nord-sud şi est-vest, care să lege Suceava la reţeaua de autostrăzi europeană.

Preşedintele CJ Suceava a vorbit despre promovarea turismului tradiţional autentic, de încurajarea agroturismului, cu pensiuni conduse de familii sau asociaţii familiale şi care intră într-o competiţie constructivă pe zona turismului, pe gastronomie şi servicii diverse.

Gheorghe Flutur a vorbit şi despre turismul religios şi turismul de pelerinaj, fiind apreciată ideea de pelerinaj pe modelul drumului lui Iacob, dar şi despre turismul activ, de la pârtiile de schi, traseele de mountain bike, la river rafting, escaladă sau alpinism, vorbind şi despre importanţa turismului balnear.

El a mai spus că a prezentat noua formă de turism, de căutare a rădăcinilor, mai ales că Suceava este o zonă multietnică şi sunt multe persoane care vin să-şi caute în judeţ înaintaşii.