Press "Enter" to skip to content

Herman Berkovits, doctorul român al premierului Israelului, a fost omagiat la București

APDA, 4 aprilie 2018 – Unul dintre cei mai valoroși membri ai comunității de origine română din Israel a primit o nouă dovadă de recunoaștere și apreciere în România. Consulul Onorific al României în Israel, Doctorul Herman Berkovits, a acceptat astăzi, 3 aprilie a.c., titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și a numeroși oaspeți.

Cu o carieră de 47 de ani, dr Berkovits este unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul științelor medicale și medicul curant al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Herman Berkovits s-a născut în Maramureș, la Târgu Lăpuș, în 1947 și a făcut facultatea la Cluj. A emigrat în Țara Sfântă acum mai bine de patru decenii, dar nu a uitat niciodată țara în care s-a născut. A devenit flacăra vie a relațiilor dintre România și Israel și un membru marcant al comunității românești.

„Ceea ce sunt azi datorez școlii din Târgu Lăpuș și facultății din Cluj. M-am format în sistemul de învățământ românesc, iar România a fost și a rămas o cauză importantă pentru mine”, a spus dr Herman Berkovits la ceremonie.

Comunitatea românească din Israel este una foarte bine integrată, dar care păstrează, în același timp, vie tradiția românească, a amintit ministrul Natalia-Elena Intotero, în discursul din cadrul ceremoniei derulate la UMF “Carol Davila”.

“În această zi nu onorăm doar un profesionist desăvârșit, ci și un fiu al al Maramureșului, care ne face mândri și care se numără printre cei mai buni ambasadori ai Israelului și României deopotrivă. Îi mulțumesc domnului doctor Berkovits pentru eforturile susținute pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre România şi Israel, atât în calitate de Consul Onorific al țării noastre în Israel, cât și în nume personal”, a declarat ministrul MRP.

Sorin Cehan