Press "Enter" to skip to content

Harry Potter a învățat limba română pentru noul său rol

APDA, 24 octombrie 2017 – Celebrul actor britanic, Daniel Jacob Radcliffe, cunoscut publicului pentru interpretarea personajului Harry Potter, a fost obligat să învețe limba română pentru noul film în care va juca. Actorul îl va interpreta pe exploratorul evreu de origine română Yossi Ghinsberg,  devenit cunoscut publicului după traumatizanta experiență pe care a avut-o în anul 1981 în jungla amazoniană. Atunci, timp de trei săptămâni a fost obligat să supraviețuiască de unul singur după ce s-a pierdut de prietenii cu care pornise în expediție.

“Este o poveste adevărată”, le-a declarat Radcliffe jurnaliștilor de la  ABC News. “Oamenii obișnuiți supraviețuiesc în fiecare zi în situații extreme. Acest film este un exemplu pentru unde vă puteți testa limitele”.

În ceea ce îl privește pe regizorul Greg McLean, acesta și-a dorit să prezinte în filmul Jungla cât mai multe situații reale din experiența lui Yossi Ghinsberg. Astfel, în una din scene, Radcliffe este filmat în timp ce folosește un cuțit pentru a scăpa de un parazit care îi intrase sub pielea capului.

De asemenea, pentru a interpreta cât mai natural accentul lui Yossi Ghinsberg, Radcliffe a fost obligat să învețe sute de cuvinte în limba română precum și pronunția corectă a acestora.

Yossi Ghinsberg este un antreprenor și scriitor israelian stabilit în Australia. Este autorul aplicației mobile Headbox. S-a născut în anul 1959 în Tel Aviv, Israel. Părinții săi sunt imigranți români, stabiliți în Israel imediat după cel de al Doilea Război Mondial. Tatăl său a fost deportat între 1940 și 1945 în Siberia, unde a lucrat într-o tabără de prizonieri germani.

Yosii a devenit cunoscut pentru experiența pe care a avut-o în a anul 1981 când timp de trei săptămâni a reușit să supraviețuiască singur în jungla amazoniană. După această aventură a publicat cartea ”Pierdut în Junglă” în care și-a povestit experiența traumatizantă. De asemenea a apărut ca invitat și în serialul “I  Shouldn’t Be Alive”, realizat de postul Discovery Channel.

Marius Dobrescu