Press "Enter" to skip to content

Guvernul României acordă 1000 de burse pentru copiii români din Ucraina

APDA, 25 ianuarie 2018 – Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, 25 ianuarie, acordarea a 1000 de burse, în  cuantum de 200 lei/lună/bursă pentru elevii etnici români cu domiciliul stabil în Ucraina care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiu unor materii în limba română ca limbă maternă, din sistemul de învățământ preuniversitar din Ucraina.

Bursele vor fi plătite lunar, bilunar sau trimestrial, în funcție de disponibilitate, direct de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și doar în conturile bancare ale beneficiarilor, părintelui sau reprezentantului legal, pe baza selecției efectuate de asociațiile, fundațiile sau organizațiile neguvernamentale.

Potrivit hotărâriii aprobate în ședința de guvern conduse de premierul interimar Mihai Fifor, 300 de cadre didactice din școlile românești din Ucraina vor putea face stagii de specializare în România, în scopul dezvoltării și perfecționării competențelor de predare a limbii române sau în limba română.

Stagiile de specializare sunt organizate de Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați. Durata stagiului de specializare va fi de 5-6 zile.

Textul complet al hotărârii poate fi descărcat AICI