Press "Enter" to skip to content

Guvernatorul statul american Alabama laudă diaspora română din America

APDA, 29 august 2018 – Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a adus un elogiu României, poporului român și românilor americani cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, prin emiterea unei proclamații, anunță Ambasada României din SUA.

“Statele Unite și România împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”, se arată în textul proclamației.

Documentul menționează legăturile strânse dintre România și statul Alabama în ceea ce privește comerțul, programele educaționale și antreprenoriatul. Guvernatorul Kay Ivey menționează “talentul, energia și creativitatea generațiilor succesive de români americani precum și moștenirea culturală bogată a acestora”.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Alabama este cel de al nouălea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.