Press "Enter" to skip to content

Gimnastica românească fără antrenori: Au ales să plece în străinătate, unde sunt mai bine plătiți

APDA, 6 decembrie 2017 – Nu mai sunt antrenori de gimnastică în România. Copii care să vrea să facă performanță ar fi, dar nu mai are cine să-i pregătească, afirmă fosta antrenoare a lotului național feminin de gimnastică, Mariana Bitang.

Ea a declarat că Federația Română e Gimnastică trebuie să investească în antrenori deoarece acum sunt copii în sălile de antrenament, dar nu au cu cine să lucreze, pentru că mulți antrenori au ales să plece în străinătate deoarece în țară sunt plătiți cu 1.500-2.000 de lei pe lună.

“Gimnastica românească trebuie să aibe viitor. Dar ca în orice disciplină pentru a avea viitor trebuie să investești în ea. Sper ca familiei gimnasticii să i se alăture cât mai mulți sponsori pentru a putea avea din nou rezultate. E important să investim la bază, în selecție și antrenori. Pentru că acum suntem în situația de avea mulți copii în sălile de gimnastică, dar nu mai au cu cine să lucreze.

Deci trebuie să ne întoarcem privirea și către antrenori. Ei au fost mai bine plătiți în străinătate și au ales să plece. În timp ce noi avem antrenori în țară care fac câte două ședințe de pregătire pe zi și sunt plătiți cu 1.500 sau 2.000 de lei pe lună. Resursa umană este principala problemă a gimnasticii românești, dar cauza o reprezintă banii”, a spus Bitang, citată de Agerpres.