Press "Enter" to skip to content

Fundația Youth Development for Innovation: ”Noi investim în viitor, pentru ca tinerii să nu fie nevoiți să plece din țară”

APDA, 11 mai 2018 – Fundația Youth Development for Innovation din Republica Moldova implementează, de 3 ani, proiecte educaționale dedicate dezvoltării și instruirii noii generații.

Recent, Fundația a lansat un nou proiect – “Creative Robotics”, prin care continuă promovarea şi susţinerea unei alternative educaţionale moderne, funcţionale şi eficiente.

Cursurile de robotică lansate acum la Creative Robotics vin ca o alternativă pentru educația clasică din domeniu, oferindu-le copiilor și adolescenților posibilitatea de învăţare prin joacă, o metodă motivantă şi antrenantă, care să nu fie percepută de către copii ca o solicitare suplimentară.

Pornind de la atracţia pentru jocurile tehnice, elevii care vor frecventa Cursurile de Robotică vor avea la dispoziție seturi de robotică dezvoltate de compania LEGO®, şi anume LEGO MINDSTORMS Education EV3.

Participanții cursului vor învăța noțiuni elementare de programare, electronică practică, mecanică și robotică. Sub permanenta supraveghere a unui formator, copiii vor construi și programa un robot realizat în totalitate de ei.

Această alternativă educațională va avea un impact puternic asupra dezvoltării imaginaţiei şi abilităţilor tehnice ale copilului, oferind totodată suportul pentru formarea gândirii.

Creative Robotics este un program educațional „before & after school” de tip STEAM*, care are la bază deprinderea de noțiuni practice de Programare, Robotică, Electronică și Mecanică. Programul îmbină utilizarea tehnologiei cu joaca educativă și este complementar cunoștințelor dobândite la școală de copiii cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani.

De-a lungul timpului, noi, cei de la  Fundația Youth Development for Innovation, am reușit să implementăm mai multe proiecte în diverse domenii, precum social, economic, IT, și să oferim educație gratuită la peste 1000 de tineri, care s-au înscris la programele din cadrul Fundației.

Cele mai importante proiecte ale Fundației sunt:

  • Academy+Moldova, care este o școală informală de IT;
  • Creative Robotics – Ateliere de Robotică și Construcții cu piese LEGO;
  • iNet Academy – primul complex de cursuri Juniper și Cisco în Republica Moldova
  • Informatica de performanță – cursuri de programare pentru elevi.

Fundația Y4I propune și o serie de cursuri de dezvoltare personală, prin intermediul cărora vor cultiva în viitorii studenți noi abilități și deprinderi.

”Misiunea noastră este de a oferi tinerilor șansa de a se dezvolta acasă, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să plece din țară în căutarea unei vieți mai bune. Studiile de calitate și asigurarea unui loc de muncă într-o companie locală, care să le ofere o ocupație interesantă și un salariu decent, este obiectivul de bază al nostru, un lucru pe care am demonstrat că îl putem realiza.”

Andi Rădiu