Press "Enter" to skip to content

Franța, poetul Vasile George Dâncu la Festivalul „Voix Vives”

APDA, 24 iulie 2018 – Festivalul „Voix Vives”, care primeşte în fiecare an peste 100 de poeţi din lumea întreagă la Sète, în sudul Franţei şi propune mai mult de 75 de activităţi zilnice, se intoarce în vara aceasta. Institutul Cultural Român de la Paris susţine participarea poetului şi editorului român Vasile George Dâncu, care va fi prezent în fiecare zi şi va participa la activităţi variate în cadrul Festivalului, precum lecturi solo şi lecturi alături de alţi poeţi, lecturi poetice şi muzicale, dar şi dezbateri şi sesiuni de autografe.

Diversele activităţi se vor desfășura în diferitele spaţii în care o să se petreacă Festivalul: în grădini şi în parcuri, pe străzi, în locuri de patrimoniu al oraşului, şi bineînţeles la Place du livre(Piaţa de carte a Festivalului), unde va fi prezentată „Antologia festivalului” („l’Anthologie du festival”), culegerea de poeme a tuturor oaspeţilor.

Mai multe informaţii despre Festivalul Voix Vives, aici.

Vasile George Dâncu este un poet român născut în 1973 la Năsăud, în Transilvania şi este convins că „omul e condamnat la lectură, la ficţiune, la carte, pentru că are nevoie de poveste ca de aer, apă şi mâncare”. În 2003, a publicat Biografia secretă şi a obţinut premiul de la filiala Cluj al Uniunii Scriitorilor din România pentru „Cel mai bun debut”.

Opera lui a fost reeditată în 2006. Mai recent, a publicat Universul Mamă, o culegere de 20 de poeme, adresate mamei sale: poemele sunt despre dragoste, timp, şi moarte şi sunt scrise sub formă epistolară. Vasile George Dâncu nu este numai poet: din 2005 este directorul editurii Eikon, şi mai recent al editurii Şcoala Adeleană .

Evenimentul are loc în perioada 20 – 28/07 în  orașul Sète, Franţa.