Press "Enter" to skip to content

Flutur îi îndeamnă pe sucevenii din diaspora să transmită propuneri de acţiuni care pot fi organizate în anul Centenarului Marii Uniri

APDA, 6 februarie 2018 – Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, îi îndeamnă pe sucevenii plecaţi în străinătate să transmită mesaje şi opinii cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Gheorghe Flutur a transmis o scrisoare în care aminteşte că anul 2018 reprezintă un an plin de semnificaţii pentru toţi românii, indiferent dacă aceştia trăiesc în ţară sau în străinătate. „Marea Unire de la 1918 este evenimentul care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei româneşti. A fost momentul istoric în care determinarea şi perseverenţa poporului au dat roade, iar nouă ne revine datoria şi onoarea de a păstra şi duce mai departe visul de suflet al ţării”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a precizat că, anul acesta, Consiliul Judeţean Suceava va organiza manifestări de amploare pentru celebrarea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Flutur a spus că pentru instituţia pe care o conduce ar fi o onoare dacă în unele dintre aceste manifestări va exista o implicare activă din partea sucevenilor din diaspora. „Vă propunem să ne transmiteţi, în contextul acestui jubileu, mesajele, gândurile, opiniile dumneavoastră către judeţul Suceava, care vor avea, cu siguranţă, un puternic impact asupra românilor din ţară, acestea putând reprezenta inclusiv propuneri de acţiuni pe care le consideraţi importante de pus în practică”, le-a transmis Gheorghe Flutur sucevenilor din diaspora.

Mesajele şi propunerile pentru Centenarul Marii Uniri pot fi transmise până pe data de 31 august 2018 pe adresa de e-mail contact@cjsuceava.ro, acestea urmând să apară în publicaţia „Mesajele Diasporei pentru judeţul Suceava în anul Centenarului Marii Uniri”, care va fi distribuită în cadrul manifestărilor ce vor fi organizate pe 28 noiembrie 2018, de Ziua Bucovinei.

„Vă asigur de toată preţuirea mea şi vă îndemn din toată inima să vă exprimaţi gândurile, emoţiile, sentimentele faţă de judeţul Suceava, acum, în anul Centenarului”, şi-a încheiat Gheorghe Flutur mesajul pentru sucevenii din diaspora.