Press "Enter" to skip to content

Filmul românesc Pororoca, în regia lui Constantin Popescu, la Festivalul Internaţional de Film „Titanic” de la Budapesta

APDA, 6 aprilie 2018 – Institutul Cultural Român Budapesta susţine prezenţa filmului românesc Pororoca în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film „Titanic”, ce va avea loc la Budapesta, în perioada 4 – 13 aprilie 2018. Pe parcursul acestui important eveniment cinematografic, 47 de producţii cinematografice din întreaga lume vor rula în şapte cinematografe din capitala Ungariei, 9 dintre acestea fiind incluse în competiţie. Filmele prezentate în următoarele secţiuni: In Competition, Festival Favourites, Persian Pearls, Asian Winds, The Dark Side, American Independents şi Titanic Dox vor putea fi urmărite în limba de origine, cu subtitrare în limba maghiară. Excepţie fac documentarele muzicale şi câteva materiale retrospective.

Cel mai recent film al regizorului Constantin Popescu (Principii de viaţă, Portretul luptătorului la tinereţe, Amintiri din Epoca de Aur), totodată autor al scenariului, Pororocaprezintă, pe parcursul a 152 de minute, deriva emoţională a unor personaje măcinate de puterea tăcută a vinovăţiei. În rolurile principale: Iulia Lumânare şi Bogdan Dumitrache („Cel mai bun actor”, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, 2018).

Filmul românesc Pororocava fi proiectat duminică, 8 aprilie 2018, de la ora 20.15, la Art+Cinema (1074 Budapesta, Piaţa Erzsébet, nr.39) şi joi, 12 aprilie 2018, cu începere de la ora 18.00, la Cinematograful Toldi (1054 Budapesta, Str. Bajcsi-Zsilinszky, 36-38).