Press "Enter" to skip to content

Filmul românesc Offstage, câștigător la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

APDA, 23 octombrie 2017 – În perioada 13-23 octombrie a.c., capitala Poloniei a găzduit cea de-a 33-a ediție a Warsaw Film Festival, unul dintre cele treisprezece festivaluri de clasă A (competitive) din lume, acreditate de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film.

Scurtmetrajul Offstage, în regia lui Andrei Huțuleac, avându-i ca protagoniști pe Amalia Ciolan, Adrian Titieni și Tudor Aaron Istodor, a învins în competiția pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune (Best Live Action Short).

Offstage (2017) este istoria unei regizoare de teatru, cu o carieră ratată, care își concentrează speranța și visele asupra unicului fiu, pe care îl dorește un mare actor, în ciuda lipsei de talent a acestuia.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, patru producții românești au intrat în programul Warsaw Film Festival din acest an și au fost reprezentate la Varșovia de creatorii lor: Dan Chișu, Andrei Crețulescu, Serghei Chivirigă și Tudor Aaron Istodor.

Programul de proiecții a inclus lungmetrajele Aniversarea (regia Dan Chișu) și Charleston (regia Andrei Crețulescu) și două scurtmetraje: Offstage (regia Andrei Huțuleac) și Cel mai bun client (animație, regia Serghei Chivirigă). Două dintre filme au reușit o performanță deosebită, intrând în concursul pentru cel mai bun film de lungmetraj (Aniversarea) și pentru cel mai bun scurtmetraj (Offstage), celelalte două fiind prezentate în secțiunea Discoveries (Charleston) și Warsaw Next (Cel mai bun client).