Press "Enter" to skip to content

Facilități juridice pentru românii din Spania în urma semnării acordului dintre CCIRO Aragon, Consulatul Onorific al Turciei și o importantă casă de avocatură

APDA, 11 mai 2018 – Pe 9 mai, cu prilejul Zilei Europei, reprezentantul Camerei de Comert Iberico Române din Aragon, Catalin Serbu si Consulul Onorific al Turciei in Aragon, avocatul Sergio Nogues Marco au semnat un acord de colaborare.

Camera de Comerț Iberico Română, în încercarea de a veni în sprijinul tuturor românilor din Spania și după o analiză temeinică a problemelor cu care se confruntă comunitatea românească din Spania și mai precis din Zaragoza a încheiat acordul de colaborare cu Casa de Avocatură Nogues.

Acordul încheiat are două componente:

  • o componentă jurídică, de facilitare a românilor la servicii juridice de calitate și cu siguranță profesionalismului oferit de Casă de Avocatură Nogues și
  • o parte de reprezentare și de colaborare în diverse proiecte sociale, culturale și economice, cu scopul de promovare a intereselor economice a României și a Turciei în Aragon.

Protocolul conține: Casa de Avocatură Nogues va oferi servicii juridice specializate în Domeniul bancar (Cheltuieli ipotecare, ipotecă mulți valută, comision de deschidere, comision de către debitor și surplus).

În aceași măsură se vor adaugă procedurile pentru divorțuri și separări a le serviciilor profesionale oferite de Nogues abogados.

Colaborare reciprocă în diverse proiecte sociale, culturale și economice, cu scopul de promovare a intereselor economice a României și a Turciei în Aragon.

“Acest protocol este una din metodele de a veni în ajutorul românilor din Zaragoza și din Spania. Una din problemele grave cu care românii se confruntă sunt acelea legate de ipoteci și de eventuale conflicte cu băncile, problema acutizate odată cu criză económică din anii anteriori. Nogues Avogados prin vocea domnului Sergio Nogues s-a arată foarte deschis colaborării și pentru deschiderea de care a dat dovadă trebuie să îi mulțumim. Concret, acordul îi ajută pe români prin facilitarea la informarea jurídică, atât de necesară căci știm foarte bine că din lipsa informațiilor ne-am confruntat cu multe abuzuri sau necazuri în relația cu băncile, prețuri preferențiale și profesionalism. Acordul vine în continuarea celui pe care Camera de Comerț l-a încheiat cu o firma de asigurări și pregătim și în alte domenii de interés. De asemenea, acordul conține și o componentă económică și socială, prin organizarea de evenimente care să promoveze România și Turcia în Spania, a declarat Cătălin Șerbu.