Press "Enter" to skip to content

EXCLUSIV / Poliție politică în cazul Ludovic Orban. DNA îl are la mână pe liderul liberal

APDA, 7 septembrie 2017 – Mai țineți minte cum în primăvara lui 2016 DNA l-a scos din cursa pentru primăria Capitalei pe Ludovic Orban cu șanse mari să iasă primar general? Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, la data de 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Procurorii susţineau că, în martie 2016, Urdăreanu s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale de candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar “tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV”.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat şi că doreşte “să aibă canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au susţinut procurorii. Astfel Ludovic Orban a fost împiedicat de DNA să devină primar general al Capitalei, scoțându-l din cursă printr-o manevră juridică. Ulterior Orban a câștigat în Justiție, dar prea târziu pentru postul de edil al Capitalei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus în martie 2017 achitarea fostului deputat Ludovic Orban pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Pe această victorie juridică Ludovic Orban a câștigat cursa pentru șefia PNL, dar în ciuda evidențelor că DNA practică poliția politică, abuzurile juridice și e manipulată de servicii, liderul liberal tace mâlc. De ce? Vă spunem imediat. Pe surse am aflat că lui Ludovic Orban, președintele PNL, d-na Kovesi i-a redeschis dosarul în care a fost implicat omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. DNA, mâna lungă a intereselor ambasadei SUA la București nu se lasă înfrântă de Justiția independentă. Așa că s-a început presiunea pe cei foști trei denunțători Tiberiu Urdăreanu, Nelu Iordache și Răzvan Murgeanu să depună noi denunțuri de tip comunist împotriva lui Ludovic Orban.

Procurorii sunt supărați că anul trecut Tiberiu Urdăreanu și-a retras plângerea împotriva lui Orban la cererea lui Viorel Cataramă, prietenul liderului liberal, care a candidat și el la șefia PNL. La restaurantul Flamingo din Snagov, Viorel Cataramă l-a convins pe Tiberiu Urdăreanu să-și retragă plângerea, fapt ce a demontat rechizitoriul DNA și a dus înfrângerea de la Înalta Curte de Justiție.
Zilele trecute procurorii DNA au reînceput presiunile la adresa lui Tiberiu Urdăreanu. Acesta speriat și fără să mai dorească să dea noi declarații la sediul instituției, a predat un CD cu toate discuțiile cu Ludovic Orban. Pe acest CD ar fi toate dovezile implicării liderului liberal în traficul de influență de anul trecut. Urdăreanu, după ce a predat CD-ul, ar fi cerut să nu mai fie deranjat de procurori.

Pentru Ludovic Orban reîncepe calvarul anchetelor și procesului în urma redeschiderii dosarului de trafic și șantaj de către DNA. În România, DNA a ajuns sinonim cu poliția politică, iar Ludovic Orban care a deranjat sistemul urmează să fie urmărit penal și extras ca o măsea stricată din politica mare. Morala: cine supără sistemul și structurile secrete pățește ca Orban!

Ionică Armancă, Viena

http://diasporaazi.ro/ludovic-orban-mizeaza-pe-romanii-din-diaspora-pentru-castigarea-alegerilor/