Press "Enter" to skip to content

Eveniment cultural de excepție la Roma: Concertul aniversar ”LIPATTI 100 – În căutarea luminii…”

APDA, 27 septembrie 2017 – Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea pianistului, compozitorului și pedagogului român Dinu Lipatti, celebrării Zilei Internaționale a Muzicii 2017 și a deschiderii celei de-a VII-a ediții a Festivalul Internațional PROPATRIA — Tinere Talente Românești (Roma, 1-21 octombrie 2017), Accademia di Romania din Roma, Ambasada României în Republica Italiană, Conservatorul de Muzică ”Santa Cecilia” din Roma, Asociația Culturală PROPATRIA din Roma și Muzeul Național ”George Enescu” din București, organizează evenimentul LIPATTI 100.

Concertul aniversar LIPATTI 100 — În căutarea luminii… susținut de pianista Mara DOBRESCU, pe scena Conservatorul de Muzică ”Santa Cecilia” din Roma (Via dei Greci 18 — Roma), va avea loc duminică, 1 octombrie 2017, ora 18:00. În program piese de: D. Lipatti, G. Enescu, J.S. Bach/F. Busoni, D. Scarlatti, W.A. Mozart, E. Grieg, C. Schumann, R. Schumann, A. Vieru, O. Respighi și F. Chopin.

Cu această ocazie, în timpul concertului, Accademia di Romania din Roma și Muzeul Național ”George Enescu” din București vor prezenta publicului un scurt film realizat de Samsung România cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea marelui pianist și compozitor român Dinu Lipatti.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări: 06 320 15 94; e-mail: accadromania@accadromania.it

 

Organizatori: Accademia di Romania din Roma, Ambasada României în Republica Italiană, Conservatorul de Muzică ‘Santa Cecilia’ din Roma, Asociația Culturală PROPATRIA din Roma și Muzeul Național ‘George Enescu’ din București

 

ACCADEMIA DI ROMANIA DIN ROMA