Press "Enter" to skip to content

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Nu discriminaţi romanii din Austria!

APDA, 24 mai 2018 – Românii aflaţi in Austria se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernul austriac de dreapta promovează un act normativ potrivit căruia va diminua drastic alocaţiile pentru copiii familiilor de alte naţionalităţi care lucrează în Austria. În această situaţie sunt aproximativ 15.000 de familii de români, pentru care aceasta măsură discriminatorie se va aplica.

În acest sens am făcut apel către preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani precum şi către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, să intervină în acest caz în care cetăţenii români sunt discriminaţi. Am arătat că, potrivit proiectului de lege, familiile din estul Europei vor primi alocaţii mai mici, iar cele din vestul Europei alocaţii mai mari, ceea ce reprezintă o mare nedreptate. Cu atât mai mult cu cât, rezidenţii români din Austria plătesc aceleaşi taxe ca cetăţenii austrieci.

De asemenea, am adresat o scrisoare cancelarului Austriei, Sebastian Kurz prin care am solicitat să retragă acest proiect de lege, dar şi preşedinţilor consiliilor Federal şi National din Austria.

Fac astfel apel la parlamentarii austrieci să respingă o lege discriminatorie care contravine principiilor Uniunii Europene. Susţin cu toată puterea demersul iniţiat de comunitatea românilor din Austria care solicită împiedicarea acestei discriminări.

Ionică Armanca