Press "Enter" to skip to content

Ecaterina Andronescu: “Diaspora reprezintă românii care au fost nevoiţi să plece şi faţă de care avem o răspundere”

APDA, 03 septembrie 2018 – Senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu consideră că protestul care a avut loc pe 10 august în Bucureşti “trebuie tratat cu toată responsabilitatea”.

Ea a declarat sâmbătă, la Neptun, că social-democraţii trebuie să guverneze atât pentru cei care i-au votat, cât şi pentru cei care nu au făcut acest lucru, dar şi pentru românii din afara graniţelor.

“Degeaba uneori faci lucruri pentru oameni şi oamenii sunt nemulţumiţi şi ies în stradă. (…) Evenimentul din 10 august, după părerea mea, trebuie tratat cu toată responsabilitatea, iar ancheta care a pornit trebuie să se desfăşoare cu celeritate. De ce spun lucrurile acestea? Pentru că poate răspunsul la această anchetă va reprezenta punctul de reconciliere. Trebuie să recunoaştem, trebuie să ştim cine au fost vinovaţii, trebuie să plătească, dacă sunt vinovaţi”, a afirmat Andronescu.

Parlamentarul PSD crede că partidul trebuie să îşi schimbe atitudinea faţă de diasporă.

“Diaspora reprezintă românii care au fost nevoiţi să plece de aici şi faţă de care avem şi noi o răspundere. (…) Cei care trăiesc în afara graniţelor ţării nu au plecat de bine de aici. Au plecat pentru că nu au găsit – să spunem – ceea ce este confortabil cu viaţa lor şi cu meseria lor”, a adăugat Ecaterina Andronescu.