Press "Enter" to skip to content

După 14 ani în Franța și Belgia, s-a întors acasă și a deschis o firmă de zugrăvit artistic de apartamente

Adina Blaga, 35 de ani, a locuit 7 ani în Franţa și alți 7 ani în Belgia. În Franța a urmat cursurile unei şcoli de meserii și s-a specializat în decoraţiuni interioare şi zugrăveli.

În Belgia ajunsese să cîștige 1.800 euro pe lună, dar dorința ei cea mai mare a fost de „a practica meseria de zugrav în România”.

În 2019 a revenit în ţară cu soțul ei şi au înfiinţat o firmă de finisări şi amenajări în oraşul Râşnov, judeţul Braşov.

„În 2019 m-am înscris în proiectul «Antreprenor acasă». Finanţarea a fost o bază, ne-a ajutat să achiziţionăm uneltele necesare. Suma primită a fost de 33.000 de euro, dar am investit şi noi bani, însă mai puţin”, a povestit Adina Blaga, fondatoarea AB4Art, pentru Ziarul Financiar, citat de bzb.ro.

În primul an de activitate au avut un profit de aproape 10.000 de euro.

„Primul proiect în România a constat într-o reîmprospătare totală a apartamentului unor pensionari, în Braşov. Până acum am avut în jur de 30 de lucrări, un număr foarte bun. (…) Am lucrat şi la exterior, dar mai puţin, pentru că suntem o echipă mică, iar acum ne concentrăm doar pe interior”.

Ea spune că practică acestă meserie din pasiune şi îşi doreşte să se formeze continuu, dar şi să dea mai departe. Soţul său se ocupă de instalaţii şi de sudură, ea de finisări şi de decoraţii, iar tatăl său ajută cu orice este nevoie.

„Este greu să fii antreprenor, dar când eşti făcut pentru asta, te descurci”, a declarat fondatoarea AB4Art.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *