Press "Enter" to skip to content

Două autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră

APDA, 24 septembrie 2018 – În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră au identificat două autoturisme mărcile Mercedes şi Audi care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autoritățile din Marea Britanie sau Italia. Cele două vehicule, în valoare totală de aproximativ 225.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul executării unei acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate pe raza municipiului Iași, au identificat în trafic un autoturism marca Mercedes Benz, model CLS 220, fabricat în anul 2015, condus de cetățeanul român D.P., în vârstă de 23 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa mașinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autorităţile din Marea Britanie, în luna august a acestui an.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 165.000 lei, a fost reţinut la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate.

În data de 23.09.2018, în jurul orelor 03.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român D.E., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Caraş-Severin, conducând un autoturism marca Audi Q3, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Italia.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport şi plăcuţele de înmatriculare figurează ca “bun  căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în data de 22.09.2018, din Italia, în schimbul sumei de 8.000 de euro, de la un service din localitatea Bergamo. Sus-numitul susţine că nu a ştiut că autoturismul era furat sau căutat de autorităţi.

Mijlocul de transport,  în valoare de 60.000 lei, va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul S.T.P.F Arad. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.