Press "Enter" to skip to content

Doi români extrădați în SUA: un interlop din Craiova și un hacker, vizat de infracțiuni informatice, de tip skimming bancar

Un cunoscut interlop din Craiova și un tânăr român vizat de infracțiuni informatice, de tip skimming bancar, au fost extrădați către Statele Unite ale Americii într-o amplă operaţiune a Ministerului de Justiţie de la Washington.

Primul dintre aceștia, Luigi Popescu, cunoscut interlop din Craiova, era căutat de mai multă vreme de autoritățile americane și a fost localizat în urmă cu două luni la Craiova și a fost arestat. FBI și Homeland Security îl vor într-un caz amplu, care se leagă de un caz amplu de trafic de romi, duși la muncă în SUA.

Acesta este unul dintre personajele cheie într-un caz în care sunt bănuiți inclusiv judecători americani că ar fi corpuți. Luigi Popescu riscă ani grei de închisoare peste Ocean și este posibil ca el să nu mai calce niciodată pe pământ românesc. Acesta este unul dintre personajele cheie într-un caz în care sunt bănuiți inclusiv judecători americani că ar fi corpuți.

Nu este singurul personaj aflat la bordul avionului. Alături de acesta a mai fost extrădat un tânăr român care este vizat de infracțiuni informatice, de skimming bancar.

Este vorba despre o anchetă a FBI, instrumentată la New York. Andrei Răzvan Rusu, originar din Reșița, a fost filmat în mai multe rânduri la New York, în timp ce ar fi montat la diferite bancomate din New York diferite dispozitive de clonare a cardurilor, operațiune în urma cărora acesta ar fi păgubit cetățeni americani de sume de bani însemnate.

O aeronavă Falcon trimisă de la Washington de ministrul de Justiție din Statele Unite i-a preluat pe cei doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale şi au fost prinşi în România.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat extrădarea lor către autorităţile din SUA.

“Este vorba de extrădarea a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale. Un cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA – extrădarea se face în baza decizie Curţii de Apel Craiova şi încă unul care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, infracţiuni comise la nivel internaţional”, a anunţat Marcel Vela.

El a mai spus că reprezentanţii poliţiei din America au venit în România pentru preluarea celor doi.

“Reprezentanţii poliţiei din America sunt aici pentru preluarea cetăţenilor. Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este colaborarea, atât la nivel naţional între toate instituţiile din România, la fel cum este importantă colaborarea cu instituţiile internaţionale. Infracţionalitatea nu e doar în România, în această perioadă de globalizare, este la nivel internaţional”, a afirmat ministrul de Interne.

El a mai spus că Guvernul a acordat prioritate MAI, schimbându-se flota de maşini, poliţiştii sunt dotaţi cu armament şi sunt luate măsuri de protecţie a acestora.

“Sunt ministru Afacerilor Interne de 9 luni. Interlopii, infracţionalitatea au fost de multă vreme deconspirate şi arătate inclusiv de către presă. Nu e prima dată când ne întâlnim cu asemenea cazuri. Dar este pentru prima dată când MAI ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern a acordat prioritate MAI. Avem dotările de care are nevoie Poliţie Română, de la schimbarea flotei de maşini, dotarea cu armament, la măsuri de protecţie a poliţiştilor, veste antiglonţ, bastoane cu şoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI şi unde sunt disfuncţionalităţi, am demarat controale şi anchete în interiorul MAI. Nu vom tolera nicio abatere”, a mai spus ministrul de Interne, potrivit News.ro.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *