Press "Enter" to skip to content

Doi prostituați români l-au bătut la sânge pe patronul unui club gay din Zürich

APDA, 8 septembrie 2017 – Cei doi tineri români l-au agresat pe administratorul clubului de gay Dynasty situat în cartierul Niederdorf din Zürich, Elveția. Acum au fost condamnați la nouă ani de închisoare

Românii, care acum au 23 și 25 de ani, sunt activi în Elveția de mai mulți ani. Cel mai tânăr trăiește cu un elvețian într-un parteneriat civil înregistrat în cantonul Zürich. În România are un fiu de opt ani. Cel mai în vârstă călătorește de mai mulți ani în mod regulat în Elveția ca turist pentru a se prostitua. Tinerii nu au studiat nimic în România, nici nu au muncit vreodată.

În noaptea dintre 13 și 14 februarie 2016 se aflau în Clubul Dynasty din Zürich și când au trebuit să-și plătească consumația, la primele ore ale dimineții, a izbucnit o ceartă. Potrivit acuzării, voiau să plătească nota cu cardul însoțitorului lor elvețian care era foarte beat. Ospătarul a refuzat plata și bărbații au început să se certe.

Enervați, românii s-au năpustit asupra ospătarului și l-au lovit cu pumnii și picioarele chiar și când a căzut la pământ. Bărbatul a rămas fără trei dinți. Când a intervenit patronul clubului, un elvețian de 45 de ani, în ajutorul ospătarului, l-au lovit lovit cu bestialitate cu picioarele, în special în zona capului. Bărbatul a fost grav rănit: traumatisme craniene, numeroase leziuni cerebrale și fracturi în zona oculară.  A stat în spital o lună. Atacul l-a distrus din punct de vedere al sănătății și profesional.

Patronul a declarat în cadrul procesului, care a avut loc pe 6 septembrie la Curtea Districtuală din Zurich, că de la agresiune nu mai poate lucra fiindcă suferă de grave afecțiuni de vedere și echilibru, fiind nevoit acum să folosească un baston pentru a se deplasa. De asemenea, clubul său a falimentat.

Pe timpul procesului, cei doi români au spuscă regretă faptele, deși nu cu prea mare credibilitate. Cel de 25 de ani a luat întreaga vină asupra sa, fapt care s-ar explica prin faptul că cei doi au format odată un cuplu de îndrăgostiți, sentimentele de iubire venind în special din partea celui mai în vârstă.

După agresiune, cei doi au furat 1.600 de franci și au fugit, fiind prinși de poliția elvețiană a doua zi.

Tribunalul i-a condamnat pe cei doi bărbați la nouă ani de detenție, din care se vor scădea 18 luni de arest preventiv. În plus, românii vor trebui să-i plătească victimei o despăgubire de 50.000 de franci.

(Ziarul Romanesc Germania)