Press "Enter" to skip to content

Documente false, descoperite la controlul de frontieră de pe Aeroportul Cluj-Napoca

APDA, 18 mai 2018 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului International Avram Iancu din Cluj au descoperit ascunse în căptuşeala bagajelor de mânăale unor cetățeni din R. Moldova, cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, ce urmau a fi folosite in străinătate.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cluj din Aeroportul “Avram Iancu” Cluj, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, pentru a se îmbarca pe o cursă Cluj-Napoca – Tel Aviv, cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, prezentând la controlul de frontieră paşapoarte R. Moldova.

În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite şi asupra persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice,  ce purtau însemnele autorităţilor statului român.

Lucrătorii noştri au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare, constatând că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate.

Persoanele au declarat că au obţinut documentele româneşti de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc din municipiul Iaşi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.

Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Ionică Armanca