Press "Enter" to skip to content

Diaspora româneasca in Uniunea Europeană, eveniment la Bruxelles. Sunt invitați reprezentanți ai asociațiilor românilor din țările Uniunii Europene

APDA, 2 noiembrie 2017 –  Eveniment important la Bruxelles, ”Diaspora româneasca în Uniunea Europeană”, în 7 noiembrie, cu participarea unor actori importanți în relația statului român cu diaspora. Evenimentul este moderat de Cornel Radu Loghin, asociația Rombel, Consiliul Românilor de Pretutindeni.

Sunt invitati reprezentanti ai asociațiilor românilor din tarile Uniunii Europene.

Iată ce se spune în invitație:

Pornind de la Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni pentru perioada 2017 – 2020, în care se estimeaza că peste 2,8 milioane români trăiesc într-o altă țară membră a Uniunii Europene si se constată creșterea în dimensiuni a diasporei emergente (prin “înrădăcinarea” a numeroși români în țările spre care s-au îndreptat inițial pentru a găsi un loc de muncă precum și prin apariția unor generații de copii născuți în cadrul acestor comunități) vă adresăm această

I N V I T A T I E

la dezbaterea “Diaspora româneasca in Uniunea Europeana” organizată de ROMBEL – Comunitatea românilor din Belgia, Consiliul Românilor de Pretutindeni si GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals Bruxelles la Parlamentul European Bruxelles, marti 7 noiembrie 2017 ora 15.00 – 18.00 in sala ASP1G-3

Detalii organizatorice:

Evenimentul este o initiativă a societatii civile si NU este sub “patronajul” niciunui politician.

TOTI cei 32 eurodeputați care reprezintă România în Parlamentul European în legislatura 2014-2019 sunt invitati la acest eveniment.

Sunt deasemenea invitati europarlamentari din tările Uniunii Europene, cu prioritate din acele tări unde există comunitati mari de români (Italia, Spania, UK, Germania, Franta, Grecia, Belgia, etc)

Vor primi invitatii reprezentantii tuturor institutiilor din România (Parlament, Guvern, Presedentie) care au tangente cu Diaspora.

Sunt invitati reprezentanti ai asociatiilor românilor din tarile Uniunii Europene.

Organizatorii nu oferă finantare pentru participarea la acest eveniment, cei ce doresc să participe vor trebui sa isi acopere singuri (sau dupa caz organizatia / institutia pe care o vor reprezentă) cheltuielile.