Press "Enter" to skip to content

Dezvăluiri incendiare: De ce Ludovic Orban e hărțuit de poliția politică a binomului

APDA, 10 octombrie 2017 – Anul trecut, în martie 2016, prin acțiuni specifice poliției politice și ale câmpului tactic controlat de binom în justiție, Ludovic Orban a fost împiedicat de DNA să devină Primar general al Capitalei, scoțându-l din cursă, printr-o manevră juridică.

Ulterior, Orban a câștigat în Justiție, dar prea târziu pentru postul de edil al Capitalei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în martie 2017, achitarea fostului deputat Ludovic Orban pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

La presiunile și recursul DNA, procesul s-a reluat. Liberalul urmează să se prezinte luni la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru alegerile locale din 2016.

Procesul are o semnificație aparte pentru DNA, care a primit o lovitură de imagine după ce Ludovic Orban a fost achitat în primă instanță în acest dosar.

_________________________________________________________

Citește despre același subiect:

EXCLUSIV / Poliție politică în cazul Ludovic Orban. DNA îl are la mână pe liderul liberal

_________________________________________________________

Potrivit DNA, în 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului trecut, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Procurorii susţin că, în martie 2016, Urdăreanu s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar “tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV”.

“Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puţin, că nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus acestuia să se gândească dacă poate să dea banii: 

”Te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund”. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid”, se arată în rechizitoriul DNA.

În fapt, realitățile înfundării lui Ludovic Orban țin direct de poliția politică la fel ca în anii 1950. Prezența lui Ludovic Orban deranjează în fruntea PNL, știindu-se că pe margine se încălzesc cu sprijinul unor structuri secrete Dacian Cioloș, reprezentantul multinaționalelor din România și primarul Ilie Bolojan de la Oradea, un apropiat al fostului lider maximo al binomului?

Ca urmare, poliția politică contină să se implice în actul de justiție. Astfel, s-a luat o decizie de ultimă oră în dosarul în care este implicat liderul PNL, Ludovic Orban. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât admiterea la dosar a celor două convorbiri pe care politicianul le-a avut în 2016 cu omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Afaceristul l-a denunțat pe Orban că i-ar fi cerut bani pentru finanțarea campaniei electorale la alegerile locale. Magistrații au decis audierea în calitate de martori ai patronilor de televiziune Sorin Oancea şi Cozmin Guşă, în același dosar, în care Orban este anchetat pentru folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Următorul termen în dosar este fixat pentru data de 13 noiembrie.

În urma unor informații obținute pe surse credibile, vă vom developa cauzele  înregistrărilor ilegale făcute de Tiberiu Urdăreanu pentru a-l înfunda pe Ludovic Orban.

De fapt, Ludovic Orban a căzut în martie 2016 în capcana întinsă de un grup de interese din jurul fostului primar Sorin Oprescu, de care nu a fost străin nici fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Vă spunem, în premieră, lucruri clasificate: Ludovic Orban, după ce și-a anunțat candidatura la Primăria Generală a Bucureștiului, a fost invitat la un chef de pomină cu elita politico-economică a Capitalei. Acolo erau mai multe persoane importante. Printre invitați era și fostul primar Sorin Oprescu și cei trei ”crai de la DNA”, care îl vor înfunda pe liderul liberal: Tiberiu Urdăreanu, Nelu Iordache și Răzvan Murgeanu.

Petrecerea era organizată pentru a se fixa viitoarea conducere a banului public a Capitalei. Ludovic Orban a fost chemat de Sorin Oprescu și Tiberiu Urdăreanu la o discuție intimă despre afacerile Primăriei Generale. La un pahar de vin, Sorin Oprescu a încercat să-l convingă pe Ludovic Orban că dacă va ajunge Primar general al Bucureștiului trebuie să acopere evaziunea firmei UTI, societatea comercială care a câștigat proiectul SMART CITY (cablurile aeriene care vor intra prin pământ) unde au câștigat licitația de 30 milioane de euro, unde au fost încasați 30% și până în ziua de astăzi nu s-a lucrat nimic la acest proiect. Dar banii deja au fost încasați și împărțiți, iar Urdăreanu trebuie să îl susțină financiar pe Orban în campania electorală.

Ludovic Orban a fost de acord să fie susținut în campanie, dar nu a promis că va acoperi ilegalitatea, ba din contră, le va spune bucureștenilor cum se fură banii publici.

Atunci, chiar la acel chef udat cu vin scump, s-a hotărât înlăturarea lui Ludovic Orban de la Primărie, forțându-l să-și retragă candidatura. Complotiștii au hotărât înregistrarea ilegală a lui Ludovic Orban, care a fost dată apoi la DNA. În spatele firmei UTI stă puternicul General Oprea. De afacere și de această ilegalitate nu este străină nici Codruța Kövesi, dar, momentan, ea are o misiune de îndeplinit: înlăturarea lui Ludovic Orban de la președinția PNL cu orice preț, iar în locul lui, să vină altcineva.

Se duce lupta dintre două grupuri mari și tari: președintele Iohannis îl susține pe Dacian Cioloș, iar grupul Blaga îl susține pe Bolojan Ilie. Interesant este că Primarul general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, știe de afacerea banilor scurși către firma lui Urdăreanu și nu dezvăluie publicului afacerea controversată.

În cazul lui Ludovic Orban, avem o nouă acțiune de poliție politică orchestrată de binom în complicitate cu un grup politico-economic ce controlează și astăzi bugetul și Primăria generală a Capitalei? Există interesul clar, prin măsuri de poliție politică și prin lovirea și înlăturarea lui Ludovic Orban, ca România să nu aibă opoziție iar afacerile transpartinice să nu fie demantelate de cei care trebuie să o facă. În această chestiune, are conducerea DNA o altă misiune?

Ionică Armancă