Press "Enter" to skip to content

Designer român de succes la Málaga: «O parte din mine va fi mereu în România, dar am preferat “aripile” în schimbul “rădăcinilor”»

APDA, 12 octombrie 2017 – Mariana Drosu, aflată în Torremolinos, Málaga încă din anul 2009, este o femeie de afaceri care a răzbit într-un domeniu foarte complicat: modă. Pregatirea sa profesională este ingineria textila și fashion design. Pasiunea pentru modă și creație vestimentară și-a adus-o din România, Spania oferindu-i oportunitatea de a-și valorifica experiența și pregătirea.

Acum am afacereasa, “Mariana Drosu Design – Alata Costura Atelier”. Povestea emigrării sale o relatează în ton cu pasiunea sa pentru modă:

«Se poate întâmpla să ții foarte mult la o haină în care te simți bine, dar în timp se uzează si deși încerci să o cârpești, sa te mai bucuri încă de ea, la un moment dat ești nevoit să renunți. Am trăit o astfel de situație și am decis să-mi croiesc un nou drum, găsind o oportunitate care m-a adus aici în urmă cu opt ani. Nu a fost ușor, dar se pare ca această nouă croială mi-a venit bine, m-am adaptat, m-am integrat, astfel încât mă simt acasă.»

De la început și-a urmărit scopul de a-și deschide propriul atelier de design:

«Am avut de la început oportunități de lucru , începând cu un contract la un centru de reparații, câte șase luni, prelungindu-se până la 2 ani. În acest timp am început să-mi procur utilaje și să-mi instalez propriul atelier în locuința și mi-am  format  propria clientelă. Am încercat să găsesc un job ca asistent de designer, conform cu pregatirea și experiența mea, dar nu a fost posibil. În aceste condiții am decis să lucrez pe cont propriu , ca autonom, cu o clientelă variată, de la persoane particulare, la academii de dans cu ținute specifice, firme de rochii de flamenca, colecții pentru diferiți designeri.

În paralel, am creat colecții proprii și am participat la diferite prezentări. Cea mai importantă a fost în octombrie 2016 “Celebra Málaga” feria de novia y fiesta.

“Mariana Drosu Design” este singurul atelier de alta costura în Torremolinos și, nu este lipsă de modestie să precizez că este la înălțimea altor centre de design și gama de lux din Málaga și toată Costa del Sol.»

Se gândește la România, dar nu se va întoarce decât în vizită: «Cu mare bucurie merg în România să-mi vizitez familia. Mi-ar plăcea să am mai mult timp disponibil să merg mai des, să pot sta mai mult să vizitez zone din România pe care încă nu le-am văzut , să revăd unele de care-mi este dor. O parte din sufletul meu va fi mereu acolo, dar viața mea este acum aici, nu mai este timp de un nou început. Pot spune că am preferat “aripile” în schimbul “rădăcinilor”.»

Cătălin Serbu