Press "Enter" to skip to content

Deputatul PMP de diaspora, Constantin Codreanu, candidat al PUN la Primăria municipiului Chișinău

APDA, 6 aprilie 2018 – Deputatul basarabean în Parlamentul României, Constantin Condreanu, este candidatul Partidului Unității Naționale, dar și al societății civile unioniste la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Codreanu este atât cetățean al R. Moldova, cât și al României, transmite rgnpress.ro.

Traian Băsescu a anunțat că deputatul basarabean de la București, Constantin Codreanu, în vârstă de 37 de ani, este candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar al Chișinăului.

„Ceea ce noi propunem cetățenilor capitalei – este un primar de cursă lungă. Un primar care să vină cu proiecte care să facă din Chișinău un oraș în care vrei să trăiești. Sigur că nu tot timpul un primar reușește să facă tot ce își propune, dar noi vom sta în spatele lui și îl vom ajuta să aducă fonduri europene în Chișinău”, a declarat președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu.

Fostul președinte al României, care a fost și primar de București, promite să-i împărtășească experiența sa de edil pentru a-l ajuta pe Codreanu să realizeze numeroase proiecte în Chișinău.

„Chișinăul are nevoie de un restart. Bineînțeles, cu un buget redus de vreo 3,7 miliarde de lei nu poți face mare lucru, dar depinde de capacitatea de a negocia aducerea banilor în afară. Mă bucur că alături de mine sunt și foștii mei colegi de pe baricadele unioniste. (…) Îmi doresc ca alături de mine să vină toți din municipiul Chișinău. Municipiul Chișinău poate fi un oraș european, un oraș românesc de care să fim mândri”, a declarat Constantin Codreanu în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu fostul președinte al României Traian Băsescu, cu președintele executiv al PMP Eugen Tomac, președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, și președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Deputatul de la București, Eugen Tomac, a declarat că votul pentru Constantin Codreanu este unul „pentru un altfel de viitor și pentru Chișinău, și pentru R. Moldova”.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, l-a caracterizat pe Constantin Codreanu ca fiind un politician necompromis, sincer și unionist care „are șanse să câștige Primăria”.

Constantin Codreanu a fost ales deputat la alegerile parlamentare din 2016, în circumscriptia electorala nr.43 – Circumscriptia electorala pentru cetatenii români cu domiciliul în afara țării, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP).

Potrivit CV-ului, Codreanu este bsolvent al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. A urmat un curs de master interdisciplinar în științe sociale oferit de Universitatea din București în colaborarea cu Agenția Universitară Francofonă.

A activat anterior în calitate de traducător pentru organizații internaționale precum OSCE, Reprezentanța ONU în Republica Moldova, UN Women, UNDP, UNICEF, CHF International, Delegația UE în Republica Moldova etc.