Press "Enter" to skip to content

Deputatul Doru Coliu anunță schimbări radicale pentru alegerea congresmanilor diasporei: «Vom renunța la listele de semnături»

Deși până acum nu s-a făcut nicio pregătire pentru organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni, deputatul de diaspora Doru Coliu susține că în acest an se va convoca un nou Congres, dar cu noi reguli. Deputatul PMP de diaspora este nemulțumit de activitatea delegaților la prima ediție a Congresului.

”Toată lumea s-a săturat complet de așa-zișii reprezentanți ai românilor care nu fac nimic și mănâncă banii publici. Vrem să le vedem activitatea.”, a declarat Coliu într-un interviu pentru Gazeta Românească din Italia.

 

«Congresul românilor de pretutindeni nu va fi nici amânat, nici anulat. Vom lua toate măsurile necesare pentru a organiza acest Congres și dacă este necesar schimbarea unor termene, totul desfășurându-se în cadrul Comisiei Românilor de Pretutindeni. Vom lua aceste hotărâri în luna septembrie, atunci când se va reuni Parlamentul.», spune Coliu, care susține că există o nouă metodologie de alegere a delegaților.

 

«Comisia Românilor de Pretutindeni a lucrat la noua metodologie pe baza proiectelor și propunerilor trimise de membrii Consiliului românilor de pretutindeni. Schimbarea majoră a fost anularea listelor de semnături deoarece a fost criticată de toată lumea și de toată presa, pe bună dreptate. Aceste liste de semnături nu se pot verifica, deoarece s-ar încălca legile din unele țări. În plus pentru a elimina suspiciunile de fraudă conform cărora unii membri ai Congresului au avut baze de date false. De aceea am făcut o grilă de punctaj iar fiecare candidat, pe baza activității în comunitatea pe care o reprezintă în Diaspora, activitate ce poate fi dovedită prin orice mijloc, va primi un punctaj.

 

Va fi o comisie de validare a dosarelor, depuse pentru candidații la Congres, compusă din câte un membru din fiecare partid parlamentar.»

Banii pentru organizare, 300.000 de euro, ar trebui alocați pentru transportul și cazarea membrilor Congresului, susține deputatul PMP.

 

O altă schimbare va fi eliminarea condiției ca membrii Congresului să nu fie membri de partid. În schimb, condiția va fi ca cei din Consiliul Românilor de Pretutindeni să nu aibă funcții de conducere într-un partid.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *