Press "Enter" to skip to content

Deputat USR, Nicolae Daniel Popescu: ”Susțin programul de tabere „ARC” Centenar”

APDA, 3 aprilie 2018 – Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, va susține și promova programul de tabere „ARC” Centenar, ediția 2018, recent lansat în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Programul este dedicat tinerilor români din afara granițelor și se află la cea de-a zecea ediție. Scopul este de a facilita interacțiunea și dialogul dintre cetățenii și etnicii români din diferite țări, respectiv de a-i conecta la valorile, tradițiile, civilizația și istoria românească. Printre activități sunt incluse cursuri de istorie, civilizație și identitate românească.
Domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu se va implica în susținerea și promovarea acestui program, întrucât consideră că acesta are vocația de a răspunde nevoii de unitate între românii din țară și din afara granițelor și de continuitate între generații. Impactul favorabil pe care programul l-a avut în rândul participanților de-a lungul edițiilor precedente oferă un motiv în plus pentru a sprijini acest demers.Merită amintit că ediția de vară 2018 a programului de tabere „ARC” se va desfășura în perioada 25 iunie – 28 august, în 14 serii de câte 7 zile, în Centrele de Agrement de la Sulina (județul Tulcea) și Oglinzi (județul Neamț).
Ediția de iarnă va fi găzduită de Centrul de Agrement Căprioara (județul Hunedoara) și Centrul de Agrement Săcelu (județul Gorj).De-a lungul edițiilor precedente, programul s-a bucurat de un succes deosebit, dovadă stând popularitatea acestuia în rândul românilor din afara granițelor. În cadrul deplasărilor pe care le-a efectuat în străinătate de la începerea mandatului, domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu a primit numeroase întrebări privitoare la organizarea următoarelor ediții ale acestui program. În cadrul vizitelor externe ce vor urma, domnia sa va putea să ofere toate răspunsurile și detaliile necesare despre înscrierea și participarea la edițiile din 2018 ale programului și le va putea promova în mod extensiv.
Sorin Cehan