Press "Enter" to skip to content

Deputat PNL: «Când a fost anunţat mitingul Diasporei, s-a pus accentul, în mod GREȘIT, pe numărul participanţilor. Altceva e important»

APDA, 17 august 2018 – «Când a fost anunţat mitingul Diasporei, s-a pus accentul, în mod greşit, pe numărul participanţilor. În fapt, forţa pe care o au românii plecaţi în afara graniţelor ţării s-a văzut în toate aceste zile, iar mesajul transmis de ei este unul cu o valoare înmiită.», este mesajul deputatului PNL Dumitru Oprea.

«Mai relevantă chiar şi decât protestul în sine, o formă democratică şi legitimă de manifestare, este reacţia liderilor coaliţiei PSD-ALDE faţă de românii din afară.

Diaspora le dă frisoane guvernanţilor, deoarece le aminteşte de victoria zdrobitoare a preşedintelui Klaus Iohannis în alegerile din 2014. Dacă toţi aceşti români ar avea posibilitatea să voteze la fiecare scrutin, cei din PSD ştiu foarte bine că din cel mai mare partid al României ar deveni unul cu un scor relativ bun, dar insuficient pentru a mai conduce ţara.
S-au spus multe lucruri despre curajul românilor care au plecat de nevoie din România, despre succesul extraordinar al celor care îşi doreau o carieră înfloritoare, dar dintre ei sunt mulţi care vor să se întoarcă. De aceea, dincolo de lozinci, orice viitoare guvernare (cea a PSD-ALDE are zilele numărate) trebuie să dea o şansă tuturor românilor care vor să revină în ţară. Politica paşilor mărunţi făcută până acum trebuie înlocuită cu o strategie puternică de repatriere, cu facilităţi şi un traseu clar de urmat de către cei care doresc revenirea în România.
Dorul de ţară este un sentiment foarte puternic, însă Diaspora, pentru a se întoarce în număr tot mai mare, are nevoie de argumente solide, pragmatice, nu de vorbe frumoase şi strategii guvernamentale găunoase privind serbările cu mici la sediile reprezentanţelor noastre diplomatice.
În mod paradoxal, în ciuda acţiunilor coaliţiei PSD-ALDE, anul 2018, al aniversării Centenarului României moderne, poate rămâne ca unul al (re)unificării noastre ca naţiune. Este (re)unificarea celor din ţară şi Diaspora. Este momentul când, cu siguranţă vom reuşi să trecem peste ideile preconcepute, peste sintagma „noi şi ei“, peste sindromul „mâncatului salamului cu soia în România“, indiferent de barierele ridicate de actuala guvernare.», a completat Dumitru Oprea.