Press "Enter" to skip to content

Deputat Ion Ștefan, PNL: Românii din Diaspora, jigniți de Viorica Dăncilă

APDA, 04 mai 2018 – PSD a pus țintă pe românii care lucrează în străinătate și nu contenește cu jignirile la adresa celor care trimit milioane de euro în țară, în fiecare an și susțin, de departe, prin munca lor, economia românească. Nu s-a putut abține să nu le adreseze cuvinte nepotrivite nici Viorica Vasilica Dăncilă, cea care încă mai ocupă funcția de premier al României. După gafele fără oprire, Dăncilă susține cu nerușinare că românii din Diaspora sunt total rupți de realitatea din țară. Ceea ce este cât se poate de neadevărat!

Doamna Dăncilă este de părere că românii plecați de ani de zile la muncă în afara României nu ar ști cât de mult au crescut salariile în țară, sub guvernarea PSD-ALDE și că cei din Diaspora habar nu au habar că, aici, curge numai lapte și miere! ”Eu am lucrat 9 ani la Bruxelles. Sunt oameni care, efectiv, nu mai știu realitatea din România. Nu știu că au crescut salariile, nu știu că avem locuri de muncă, că avem situații în care nu avem specialiști pentru anumite domenii, că există anumite oportunități să-și deschidă o afacere”, după cum a declarat Dăncilă la o emisiune TV.

Tocmai pentru că înainte de a fi prim-ministru, Dăncilă a ocupat un post de europarlamentar la Bruxelles, ar trebui să știe foarte clar ceea ce gândesc și așteaptă românii plecați la muncă în Belgia sau Franța, ca să îi nominalizez strict pe cei din țările unde Parlamentul European își are sediile de lucru. Nu vreau să cred că doamna Dăncilă nu a vorbit, niciodată, în avionul București-Bruxelles cu românii care merg la muncă acolo. Nu vreau să cred că doamna Dăncilă, în calitatea sa de europarlamentar român, nu s-a întâlnit în capitala Belgiei cu niciun muncitor român și s-a raportat strict la funcționarii români din PE sau CE!Aceste declarații nefericite ale unui înalt oficial român arată, încă o dată dacă mai era nevoie, că pesediștii sunt chiar ei rupți de realitatea din țară și că sunt surzi și orbi la nevoile românilor din Diaspora.

PSD este vinovat pentru că România a cunoscut cel mai mare val de emigranți după Siria, iar conaționalii noștri au fost forțați să ia calea Vestului nu de un război armat, ci de dezastrul economic creat de pesediști!Îi dau exemplu doamnei Dăncilă strict cazul județului Vrancea. Numai din municipiul Focșani au plecat la muncă peste hotare peste 40.000 de oameni! Alte zeci de mii au emigrat și din comunele Vrancei, lăsând în urmă un județ depopulat și îmbătrânit. Nu am auzit ca, de când sunt pesediștii lui Dragnea la guvernare, să fi revenit vrânceni acasă, motivați de avalanșa de locuri de muncă și de salariile competitive create sub conducerea județeană a baronului Marian Oprișan, ”fratele” lui Liviu Dragnea!

Ba din contră, aud destule voci ale focșănenilor și vrâncenilor care, în continuare, vor să plece la muncă în străinătate, nemulțumiți de neajunsuri și dezamăgiți de abuzurile guvernanților.Și, apropos, doamna Dăncilă, știți cât mai este cursul leu-euro? Asta ca să vă faceți o idee despre unul dintre motivele pentru care un român care lucrează în străinătate nu ar renunța la slujba de afară pentru a reveni în țară!Așa poate pricepe și PSD de ce românii noștri din Diaspora stau la cozi kilometrice în fața secțiilor de votare și susțin, mereu, dreapta politică. Pentru că nu pot fi cumpărați cu minciuni pesediste!

Sorin Cehan