Press "Enter" to skip to content

Debut al sopranei Aurelia Florian pe scena Operei din San Francisco, spectatorii au aplaudat minute în șir

APDA, 26 septembrie 2017 – Noua stagiune a Operie din San Francisco s-a deschis cu o surpriză pentru marele public. Este vorba de dubutul sopranei Aurelia Florian, în rolul Violetta Valery in La Traviata lui Verdi.

Iar acest lucru s-a făcut simțit pe deplin. Spectatorii au aplaudat minute în șir la finalul operei prestația româncei, moment remarcat de altfel și de cunoscutul critic de muzică Joshua Kosman, editorialist al The San Francisco Chronicle. Potrivit acestuia, “Florian a avut dumică seara un debut incandescent în S.U.A. în rolul principal al Violettei”, pe scena Operei din San Francisco.

Revenind la Florian, trebuie menționat că aceasta a absolvit Universitatea Transilvania din Braşov, iar printre distincţiile pe care le-a dobândit până acum se află şi trofeul din ediţia 2007 a Festivalului Darclée. De asemena, în perioada 2008 – 2010, publicul a putut să o urmărească și pe scena Operei Naționale din București.

Recunoștrerea internațională a talentui său a venit însă o dată cu apariția pe scenele importante ale lumii (Germania, Italia sau Israel), unde numele său a ținut capul de afiș a prestigioase spectacole. Astfel am regăsit-o pe Florian în rolul Lidei din „La battaglia di Legnano” („Bătălia de la Legnano”) de Giuseppe Verdi, în cadrul Festivalului „Verdi” de la Teatro Regio din Parma sau în rolul titular al operei „Luisa Miller” de Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorului Daniel Oren, la Opera din Tel Aviv, unde a interpretat de asemenea și rolul Violettei din „La traviata” de acelaşi compozitor.

Marius Dobrescu