Press "Enter" to skip to content

Cuplu de români, prinși la furat în Japonia, ținteau doar obiecte de mare valoare

APDA, 26 octombrie 2017- Polițiștii japonezi din orașul Osaka au arestat un cuplu de români pentru că au furat mai multe ceasuri Rolex în valoare de peste 100.000 de euro din cartierele comerciale Umeda și Shinsaibashi.

Potrivit jurnaliștilor de la Tokio Reporter, metoda folosită de cei doi era una foarte simplă. În timp ce soția cerea mai multe informații vânzătorilor despre diferitele produse expuse în magazine, soțul acesteia, profitând de neatenția angajaților fura obiectele de valoare.

În fața procurorilor cei doi și-au motivat gestul prin faptul că aveau nevoie de bani deoarece își construiau o casă în România. Mai mult cei doi au recunoscut că furau doar obiecte care aveau o valoare foarte mare deoarece acestea, ulterior, puteau fi vândute mult mai ușor.

Cei doi nu se află însă la prima “ispravă”. În urmă cu câteva luni au fost reținuți o dată de către autoritățile judiciare nipone și tot pentru furt. Atunci anchetatorii îi bănuiau că au furat 4 obiecte în valoare de aproape 90.000 de euro din magazinele de bijuterii din cartierul Uemo din Tokyo. Însă ulterior au fost eliberați pe cauțiune.

Marius Dobrescu