Press "Enter" to skip to content

Criză gravă de lucrători în Germania, până în 2030 vor lipsi 3 milioane

APDA, 11 septembrie 2017 – În 2030, Germaniei s-ar putea să-i lipsească lucrătorii specializați, medicii, inginerii sau cercetătorii. Potrivit institutului de cercetare elvețian Prognos, cea mai mare economie europeană va trebui să acopere circa 3 milioane de locuri de muncă într-o țară care suferă de o dramatică problemă demografică. Această lipsă ar putea ajunge la 3,3 milioane în 2040, dacă fluxurile migratorii de intrare vor fi de numai 200.000 anual, așa cum se estimează.

Între timp, pe 4 septembrie visul lui Martin Schultz de a răsturna rezultatul votului de pe 24 septembrie din Germania a fost înfrânt definitiv. Pe timpul primei și ultimei confruntări televizate cu Angela Merkel, contracandidatul social-democrat și-a jucat roulul cât de bine a putut însă nu a putut deloc să învingă zâmbetul liniștitor al cancelarei, care timp de jumătate de oră și-a apărat cu mândrie realizările și a privit cu încredere spre viitor.

La putere de 12 ani, lidera creștin-democrată a fost considerată mai convingătoare decât rivalul ei: 55% față de 35%, potrivit analizelor ARD, și 32% față de 29% potrivit ZDF. Astfel, este foarte greu de crezut în acest moment într-o evoluție a SPD, care este cu circa 15% în spatele CDU/CSU, la numai trei săptămâni până la vot.

(Ziarul Romanesc Germania)