Press "Enter" to skip to content

Copii din diaspora, tabără în România și vizită la Palatul Parlamentului

APDA, 10 iulie 2018 – România, o țară superbă dar pe care uneori este mai greu să o descoperi atunci când locuiești în afara granițelor ei. Dorința românilor din Diaspora de a face cunoscute copiilor frumusețile țării natale, de a transmite importanța menținerii tradițiilor și obiceiurilor dar și importanța participării active la viața socială, pot fi doar inițiative de apreciat, susținut și lăudat.

În acest context, Asociația ”Primo Passo” din Torino – Italia, prin intermediul vicepreședintei Anda Hapau, a organizat participarea unui grup de copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, din Piemonte, în tabăra ce s-a desfășurat la Centrul de agrement Oglinzi din județul Neamț, prin intermediul programului de tabere ARC, program pus la dispoziție de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Programul de tabere „ARC” își propune să creeze și să păstreze legături între cetățenii și etnicii români din diferite țări, să ofere cunoștințe despre cultura și civilizația românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.

Prin disponibilitatea și interesul demonstrat de Doru Coliu, deputat ales în Circumscripția electorala nr. 43- Diaspora, astăzi 10 iulie, tinerii au avut și posibilitatea să viziteze Palatul Parlamentului, unde au avut un prim contact cu procesul de legiferare, cu organizarea și funcționarea instituției parlamentare.

Onoarea de a-i primi și oferi explicații acestor copii minunați a aparținut grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară. PMP salută astfel de inițiative și va susține ulterioare colaborări.

Doru Petrişor Coliu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 – Diaspora