Press "Enter" to skip to content

Conferință de deschidere a Institutului Român de Arheologie din Atena

APDA, 17 octombrie 2017 – În perioada 19-20 octombrie 2017 se va desfășura  Conferința  de deschidere a Institutului Român de Arheologie  din Atena, care va avea loc  la Școala Arheologică Italiană din Atena, Str. Parthenonos 14.

Institutul de Arheologie din Atena (RAIA), condus de către  prof. univ. dr. Gheorghe-Vlad Nistor, este un proiect academic a patru universități din România: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara,  cu scopul  de a forma un front comun în vederea creșterii standardelor de predare și de cercetare științifică în învățământul superior din România.

În urma eforturilor depuse de membrii Institutului cu sprijinul universităților fondatoare și al Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Culturii din România, la 24 martie 2017, această nouă instituție de cercetare românească a obținut acreditarea Ministerului Elen al Culturii.

La evenimentul care se desfășoară pe parcursul a două zile  vor participa specialiști din principalele universități din România care au programe de arheologie și studii clasice, cercetători din departamentele de arheologie din institutele și muzeele din România.

Daniela Popescu, Atena