Press "Enter" to skip to content

Concert la Dublin al maestrului Gheorghe Zamfir, organizat de asociația ”Romanian Community of Ireland”

APDA, 05 iulie 2018 – La 9 iunie 2018 a avut loc la Dublin un concert susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Cazanoi, organizat de asociația ”Romanian Community of Ireland” (RCI), pentru marcarea, în anul Centenarului Marii Uniri, a 20 de ani de la înființarea RCI.

La invitația organizatorilor, la concert a participat o delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), condusă de domnul Victor Lucian Ionescu, subsecretar de stat. De asemenea, au fost prezenți la concert reprezentanți ai Ambasadei României la Dublin.

„Mediul asociativ românesc își extinde activitatea și vrem ca românii să știe că au un partener în Ministerul nostru, unul care le poate fi aproape în mod practic prin oportunitățile financiare de care dispunem și pe care le punem la dispoziția tuturor românilor de pretutineni. Vreau să-i felicit pe organizatorii acestui eveniment, astfel de acțiuni ne arată că România este unită și că în sufletul fiecăruia există acel sentiment de acasă, ceea ce este foarte important, mai ales acum, în An Centenar”, a arătat domnul subsecretar de stat Ionescu, în contextul prezenței la Dublin.

Cu prilejul manifestării, doamna Manuela Breazu, Ambasadorul României la Dublin, a transmis un mesaj video, în care a adresat felicitări RCI, la aniversarea a 20 de ani de activitate, și a subliniat relevanța aparte a momentului, celebrat în contextul marcării Zilei Românilor de Pretutindeni și în anul Centenarului Marii Uniri. De asemenea, a salutat prezența la Dublin, în mijlocul unei comunități românești ample și dinamice, a maestrului Gheorghe Zamfir, muzica ce l-a consacrat în întreaga lume reprezintând indiscutabil esența spiritului românesc și fiind egalată poate numai de contribuția sa excepțională la promovarea culturii românești pe toate meridianele globului.