Press "Enter" to skip to content

Concert extraordinar al Orchestrei Naționale din Lyon, sub bacheta dirijorului român Cristian Măcelaru

APDA, 27 septembrie 2018 – În data de 22 septembrie 2018, consulul general al României la Lyon, Anca Opriș, a participat la concertul  extraordinar „Berlioz – Simfonia fantastică”/„Berlioz – Symphonie fantastique”,  susținut de Orchestra Națională din Lyon, cu prilejul inaugurării stagiunii 2018-2019. Spectacolul a fost organizat sub bagheta șefului de orchestră român Cristian Măcelaru, în cadrul  celei de-a 18-a ediții a „Bienalei Dansului” din Lyon.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența lui Georges Képénékian, Primar al orașului Lyon, Catherine Panassier, Primar al Arr. 3 din Lyon, consulilor generali ai României, Germaniei, Italiei, Elveției și Japoniei și reprezentanților autorităților locale, departamentale și regionale.

Programul concertului a cuprins piese din repertoriul compozitorilor Joan Tower („Fanfară pentru o femeie neobișnuită”), Béla Bartók („Suită de dansuri BB 86”), Maurice Ravel („Boléro”) și Hector Berlioz („Simfonia Fantastică op. 14”). Concertul a fost completat de un spectacol de dans realizat de artiștii japonezi de anvergură internațională Saburo Teshigawara și  Rihoko Sato.