Press "Enter" to skip to content

Comunicat de presă – Organizația Diaspora a Partidului Mișcarea Populară

APDA, 26 iulie 2018 – În urma articolelor apărute pe diferite site-uri așa zise de știri, Organizația Diaspora a Partidului Mișcarea Populară vine cu urmatoarele precizări:
Nicio filială aparținând Organizației Diaspora nu și-a manifestat dorința să treacă la un alt partid politic, cu atât mai puțin o filială națională precum PMP Spania, care crește pe zi ce trece, devenind una dintre cele mai importante din cadrul Organizației Diaspora a Partidului Mișcarea Populară.

Numele unor membri vehiculate în presa sunt, de fapt, cele ale unor persoane care fie au fost excluse din partid pentru încălcarea repetată a Statutului, fie nu au mai activat timp îndelungat în cadrul Organizației. Încercarea grosolană a unor persoane de a induce ideea că filiale sau organizații locale ar fi trecut la un alt partid este doar pură dezinformare, ca sa nu o numim manipulare.

Persoanele cărora le-au fost vehiculate numele au plecat la un alt partid ori ca simpli membri, ori din postura de foști membri ai Partidului Mișcarea Populară. Cea mai vizibilă manipulare a venit din partea unui fost membru PMP, exclus din partid, care a vehiculat ideea ca filialele Grecia și Cipru ar fi trecut la un alt partid deși delegații celor două țări tocmai participau la Conferința Organizației Diaspora a Partidului Mișcarea Populară din data de 15.06.2018.

Dezinformările făcute publice de către Partidul Ecologist Român sunt sortite eșecului și nu au alt scop decât acela de a induce percepția publică în eroare prin transferul de filiale și organizații fantomă pentru a demonstra „importanța” respectivului partid.
Conferința Organizației Diaspora a fost un succes prin care membrii acesteia și-au demonstrat atașamentul față de România, de Partidul Mișcarea Populară și față de românii din Diaspora. Membrii și conducerea acestei organizații și-au asumat în mod public la Congresul PMP, idealurile și obiectivele partidului.

Menționăm faptul că începând cu anul 2013 nici o organizație locală sau filiala națională nu a plecat la un alt partid, Organizația Diaspora a Partidului Mișcarea Populară demonstrând de-a lungul timpului că este cea mai bine structurată organizație a unui partid politic din România, o adevărată familie.

Invităm site-urile de știri și celelalte organe de presă ca, atunci când este vorba de această Organizație, să verifice știrea direct la sursă.

BIROUL DE PRESĂ