Press "Enter" to skip to content

Comisia românilor de pretutindeni din Senat nu are timp pentru metodologia Congresului Diasporei!

APDA 14 septembrie 2017 – Forma finală a Metodologiei privind Congresul românilor de pretutindeni urmează a fi adoptată într-o şedinţă reunită, organizată împreună cu senatorii din Comisia pentru românii de pretutindeni, anunță, într-un comunicat, deputatul Constantin CODREANU, președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Miercuri, 13 septembrie 2017, a avut loc şedinţa Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, condusă de către preşedintele acesteia, deputatul PMP Constantin Codreanu, în vederea adoptării formei finale a Metodologiei privind Congresul românilor de pretutindeni.

Ca urmare a dezbaterii publice, conform art. 6, alin. 2 din textul Metodologiei, aceasta poate fi aprobată doar în cadrul unei şedinţe comune a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor şi a Comisiei românilor de pretutindeni din Senat.

„Din păcate, omologii noştri din Senat nu au reuşit să onoreze invitaţiile adresate la ultimele şedinţe reunite pe care am încercat să le organizăm. Deşi suntem conştienţi că nu este vorba despre o rea-voinţă din partea membrilor Comisiei pentru românii de pretutindeni, fără un vot comun, Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării se află în imposibilitatea de a adopta forma finală a Metodologiei privind organizarea alegerii delegaţilor la Congresul Românilor de Pretutindeni.

O formă aprobată şi votată ieri de membrii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a fost transmisă spre Comisia omoloagă din Senat. Întrucât ştim cât de aglomerată este agenda şi cât de stringente sunt punctele de pe ordinea de zi ale unei comisii responsabile pentru românii de pretutindeni, le-am adresat rugămintea respectuoasă colegilor senatori de a organiza şedinţa pentru votul final asupra Metodologiei în funcţie de disponibilitatea dumnealor. Ne bazăm pe sprijin comun şi suntem încrezători ca vom organiza Congresul românilor de pretutindeni, aşa cum am convenit, în ultimul sfârşit de săptămână al lunii octombrie”, a menţionat preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.
DEPUTAT,
Constantin CODREANU

http://diasporaazi.ro/va-fi-mai-simplu-sa-devii-congresman-al-diasporei-se-elimina-semnaturile-de-sustinere/