Press "Enter" to skip to content

Citeşte româneşte! Limba română, punte între România şi Diaspora

APDA, 05 mai 2018 – Proiectul “Te provoc la o carte” lansat anul trecut pe rețeaua de socializare a fost înscris de curând în lista de proiecte a Asociației Alianța Românilor, prin activitățile Departamentului cultural, social şi relațional.

Inițiat ca o simplă provocare a românilor spre lectură, acest proiect a ajuns să organizeze concurs de creație pentru tinere talente din diaspora, un mod de a da frâu liber gândurilor şi emoțiilor celor înzestrați cu darul cuvântului şi cărora le lipseşte curajul de a spera în celebritate!

Ultimul concurs intitulat “Unde eşti copilărie!” a fost un imn închinat copilului din noi, a timpurilor apuse de fragedă pruncie, a aducerilor aminte.

În concurs au intrat 8 texte, poezie sau eseu. Sistemul de votare a fost aprecierea publicului vizitator al blogului afiliat paginii “Te provoc la o carte”.

Marea bucurie însă o avem datorită faptului că premiile vor ajunge în locuri diferite, la comunitatea românească din Spania, Italia şi România. Încă o dată limba română crează punți între Diaspora şi România! Felicitări Anca Marin (Orte-Italia), Miriam Dobos (Villarrobledo -Spania), Rebecca şi Martina (Braşov-România)!

Intrați pe pagina Facebook pentru mai multe detalii.

Lăcrămioara Maricica Niță