Press "Enter" to skip to content

Cinci români morți într-un GRAV accident lângă Viena

APDA, 11 septembrie 2017 – Un grav accident rutier a avut loc pe centura de ocol a Vienei. Un microbuz s-ar fi lovit inițial de parapeții de pe marginea drumului, după care ar fi lovit un cap de pod de la ieșirea de pe centură.

Tragicul accident a avut loc duminică, în jurul orei 6 dimineața, pe autostrada A21.

Potrivit cotidianului austriac Kronen Zeitung, cinci persoane au decedat și altele trei au fost rănite, unele grav. Printre victimele care nu au supraviețuit sunt și copii, potrivit declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, Franz Resperger.

Două dintre victimele cu cele mai grave răni au fost transportate cu elicopterul la spital.

O altă victimă, care a fost aruncată în stradă din vehicul în urma impactului, a fost apoi călcată de mai multe mașini. Dat fiind faptul că microbuzul era înmatriculat în Satu Mare, nu e exclus ca victimele să fie sătmăreni, dar deocamdată nu există detalii cu privire la identitatea victimelor.

La fața locului s-au deplasat numeroase echipaje de urgență. Traficul spre Viena a fost oprit și redirecționat temporar pe o altă rută.

Ambasada României din Viena a constituit o celulă de criză în urma accidentului.

Între timp noi detalii au apărut în cazul tragicului accident.

Șoferul decedat, în vârstă de 21 de ani, se pare că a plecat joi din Satu Mare și ar fi ajuns vineri în Germania, de unde, sâmbătă noaptea, ar fi pornit înapoi spre țară.

Accidentul în care a fost implicat microbuzul sătmărean a avut loc la ieșirea din Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbruhl. Datele despre cele 5 persoane decedate au fost confirmate de autoritățile române de la Viena, identitatea acestora urmând a fi făcute publice după ce rezultatele ADN vor fi disponibile, respectiv după ce vor ajunge familiile aparținătoare pentru a recunoaște cadavrele, după cum a declarat pentru Jurnalul Românesc doamna Gabriela Folfa, consulul României în Viena.

Referitor la persoanele rănite, starea fetiței de 13 ani internată în Mödling și a bunicii ei, internată la AKH, este stabilă, familia lor a ajuns deja la Viena și este alături de ele, mai gravă se pare că ar fi starea femeii internate la Baden, conform acelorlași surse. Încă se așteaptă și la nivel de Ambasadă rezultatele anchetei pentru stabilirea cauzei accidentului, raportul poliției vieneze urmând să apară din moment în moment.

(Jurnalul Romanesc Austria)