Press "Enter" to skip to content

Ciclul de recitaluri dedicate celor “100 de ani muzică românească” continuă la Londra

APDA, 3 aprilie 2018 – Ca parte a ambiţiosului program de celebrare a Anului Centenarului în Marea Britanie, ICR Londra a conceput, în cadrul popularei serii a “Concertelor Enescu”, un ciclu de patru evenimente speciale (recital precedat de o prelegere) menite să reconstituie, pentru melomanii britanici, 100 de ani de creativitate muzicală românească, componistică şi interpretativă.

Cel de-al doilea recital al ciclului, intitulat “Muzică în România Mare”, se concentrează asupra perioadei interbelice, recunoscută ca o perioadă de excepţională creativitate culturală şi artistică. Violonista Simina Croitoru şi pianistul Alexandru Burcă vor prezenta piese româneşti în premieră britanică, precum Siciliana lui Constantin C. Nottara sau Serenada lui Mircea Chiriac, alături de lucrări mai cunoscute de Paul Constantinescu, George Enescu sau Bela Bartok, dar şi de lucrări de mare circulaţie internaţională.

Muzicologul Oltea Şerban Pârâu va vorbi, în deschidere, despre muzica şi compozitorii perioadei, priviţi într-o perspectivă comparativă europeană.

Reamintim că primul concert al acestui ciclu centenar a avut loc în 1 februarie şi a fost dedicat “Muzicii Primului Război Mondial”, beneficiind de interpretarea unui trio format din pianistul Cristian Niculescu, violonista Alexandra Paladi şi violoncelistul Rodin Moldovan, cu o prelegere introductivă susţinută de muzicologul Mihai Cosma.