Press "Enter" to skip to content

”Centenar prin Înfrățiri”, reprezentanți ai ministerului dasporei, vizită de lucru în Republica Moldova

APDA, 08 iunie 2018 – Secretarul  de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet, s-a întâlnit cu reprezentanții consiliilor raionale din Republica Moldova, cu ocazia vizitei de lucru pe care o efectuează în această perioadã peste Prut.

Cu prilejul deplasării, în perioada 5-6 iunie, secretarul de stat a participat la o serie de întrevederi cu reprezentanții Consiliului Raional Căușeni, ai Consiliului Raional Cahul, ai Consiliului Raional Florești și ai Consiliului Raional Strășeni pe tema campaniei „Centenar prin Înfrățiri”.

Veaceslav Șaramet a reiterat importanța promovării și mediatizării acordurilor de înfrățire, având în vedere faptul că acestea contribuie la dezvoltarea diferitelor domenii de interes precum învățământ, cultură, economie, servicii sociale, sport, educație, atragerea de fonduri europene și perfecționarea resurselor umane, prin proiectele demarate de către consiliile județene și consiliile rationale.

Vizita continuă cu întrevederi cu reprezentanți ai consiliilor rationale din Republica Moldova pe aceeași temă.

Informații suplimentare:

Campania „Centenar prin Înfrățiri” a fost aprobată de Guvern la inițiativa MRP, în data de 18 Octombrie 2017 printr-un Memorandum, avizat de Ministrul Afacerilor Externe și de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene.

Această campanie are ca scop înfrățirea județelor din România şi sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.