Press "Enter" to skip to content

Cehia, copii români premianţi la Concursului Internaţional de Arte Frumoase de la Lidice – 2018

APDA, 26 iunie 2018 – Reprezentanții români s-au aflat printre laureaţii celei de-a 46-a ediţie a Concursului Internaţional de Arte Frumoase, de la Lidice, eveniment deschis copiilor cu vârstele între 4 şi 16 ani din întreaga lume şi care se desfăşoară anual în memoria victimelor tragicelor evenimente din localitate, petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tema din acest an a concursului s-a referit la apă, ca urmare a recomandării Organizației Națiunilor Unite pentru EducațieȘtiință și Cultură (UNESCO).

Alături de alte 78 de ţări, România a participat cu 209 de lucrări (din totalul celor 29.967 primite de organizatori).

Au fost premiate cu mențiuni lucrările realizate de: Sava Andreea (14 ani) de la Liceul Constantin Brâncoveanu din București; Daria Ramona Nica (10 ani) de la Studioul de artă al copiilor M’Arta din Focșani; Cojocărița Cristian (15 ani) de la Asociația Culturală Arte.ro din Piatra Neamț; Iordachi Petru (10 ani) și Iordachi Teodora (5 ani) de la Atelierul din Foişor din Tansa.

Premiile au fost decernate la 31 mai 2018, la Galeria de Artă de la Lidice, cu ocazia vernisării Expoziţiei Internaţionale de Arte Plastice de la Lidice, cuprinzând lucrările premiate ale concursului menţionat. O a doua expoziție pe aceeași temă a fost vernisată, de asemenea, la Muzeul Național al Agriculturii din Praga, la 1 iunie 2018. La festivități au participat personalităţi politice şi culturale reprezentative din R. Cehă şi numeroși reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Praga.

Expoziția de la Galeria de Artă de la Lidice este deschisă publicului până la 25 noiembrie 2018.