Press "Enter" to skip to content

«Ce ar trebui schimbat în România? Totul! Dar mai ales mentalitatea»

APDA, 4 septembrie 2017 – Ce ar trebui schimbat în România? Am întrebat-o pe Gabriela Spitska, stabilită la Salzburg, în Austria, proprietară a unei firme de îngrijitoare pentru vârstinici. Gabriela Spitska a plecat din România în urmă cu foarte multi ani. În activitatea ei este mai tot timpul într-o legătură directă cu autoritățile locale din Salzburg, dar și are legături strânse și cu mediul asociativ din România.

Schimbările ar trebui să înceapă cu politicul: ” Ce ar trebui schimbat în România? Totul! Dar mai ales mentalitatea. România este un stat de drept democratic. La nivel politic, cred că ar trebui să fie clar că sunt acolo ca factori de decizie, în urma voturilor oamenilor de rând care și-au pus speranțele în mâinile acestor aleși.”

Vorbind și despre mediul în care activează ea, spue că ”e clar că nu poți avea doar politici sociale, dar, după părerea mea, nivelul de asistență socială din România e la pământ. Un cadru legislativ care să stimuleze afacerile de familie ar aduce un aport la bugetul național destul de însemnat și plata impozitelor de către acești mici întreprinzători ar putea alina rănile sociale.”
”Ar fi o listă destul de lungă… Dar cred că mulți din diaspora s-ar întoarce dacă stabilitatea economico-financiară ar exista!”, a mai spus Gabriela Spitska.

(Ionică Armancă – Jurnalul Românesc, Viena)