Press "Enter" to skip to content

Ce ar schimba Vasile, muncitor în construcții în Anglia, la România: «Politicienii care fură, direct la pușcărie»

APDA, 15 septembrie 2017 – Vasile Bolohan (41 de ani), este din Suceava, însă locuiește de mai bine de 9 ani în Leeds (Anglia) și este muncitor în construcții.
Din leafa sa muncită din greu pe șantierele englezești, Vasile a ajutat zeci de copii orfani ori ale căror familii au situații financiare precare, fie prin donații proprii, fie prin campanii demarate pe rețelele de socializare.
Pentru că Vasile a fost unul dintre acești copii, ajungând la nici 15 ani pe stradă.
Astăzi, Vasile Bolohan are o soție și un copil în vârstă de opt ani și jumătate. „Asta am realizat eu aici, în Anglia”, e mândru românul.

Pensia mamei, pedepse mai aspre pentru politicienii corupți și impozite pentru biserici

„Ce aș schimba? În primul rând pensia maică-mii care după 22 de ani de muncă la stat, primește 430 de lei pe lună, adică cât câștigă un politician român într-o singură zi «de muncă» sau somn, dacă nu fură”, vine răspunsul prompt al lui Vasile.
Clasa politică, clar, e pe listă, oftează suceveanul. „Aș da o lege în care orice om politic ar fi prins cu măgării să fie introdus direct la arest, fără „la domiciliu”, și cu condamnări mai aspre. Atunci ar fi mai puțini care ar sări la „ciolan”, e de părere Vasile.
Și lista nu se oprește aici. „Ar mai fi BOR-ul (n.r. – Biserica Ortodoxă Română).
În fiecare an, primăriile “ajută” bisericile cu anumite sume de bani. De ce? Aș impozita bisericile la fel cum statul cere impozit și bon fiscal pentru orice mărunțiș si unui chioșc de vată pe băț”, adaugă muncitorul în construcții din Leeds, precizând că ar stopa pe următorii zece ani construcția de mall-uri și biserici. „Sunt de ajuns”, punctează el.
Vasile Bolohan e de părere totodată că trebuie oprit exodul medicilor români în străinătate, prin dublarea salariilor în sistemul de sănătate.

„Aș crea conditii mai bune pentru copiii din orfelinate”

Dar cea mai arzătoare dorință a lui Vasile o lasă mai la urmă: „Aș crea conditii mai bune pentru copiii din orfelinate și aș încerca să le ofer sansa de a avea o casă si un servici după ce implinesc 18 ani. Aș crea azile de batrâni mai multe, pentru toți bunicii, să aibă fiecare o bătrânețe liniștită”.
Când să pun pixul jos, Vasile mai are o schimbare, virtuală ce-i drept, de făcut: „Aș tăia ajutoarele sociale la toți cei care nu ar vrea să participe, în lipsa unui serviciu, la curățenia orașului sau prin orfelinate, la cei cu dizabilități, prin azile, spitale ori unde ar mai fi nevoie”, completează suceveanul. (S.R.)

http://diasporaazi.ro/vasile-muncitor-in-constructii-isi-imparte-leafa-de-pe-santier-din-anglia-cu-copii-napastuiti-din-romania/