Press "Enter" to skip to content

CCIRO Italia și ARI, prezente la ceremonia organizată de Ambasada Italiei la București dedicată Zilei Republicii Italiene

APDA, 08 iunie 2018 – Luni 4 iunie 2018 o delegație CCIRO Italia formată din președintele Eugen Terteleac, vicepreședintele Corneliu Ioan Dinu și secretarul general Andrea Amato au participat la ceremonia organizată de Ambasada Italiei la București dedicată Zilei Republicii Italiene.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul Republicii Italiene în România, Excelența Sa Marco Giungi, a ținut un discurs despre dialogul bilateral, despre actualul context politic din tara pe care o reprezintă şi despre faptul că esența parcursului relațiilor dintre state este “că putem învăța unii de la ceilalți”.

Oaspetele de onoare al evenimentului a fost Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, care, în discursul său, a dorit să sublinieze nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre Italia și România.

Delegația CCIRO Italia a întreținut discuții cu cei doi demnitari, E.S. Marco Giungi, ambasadorul Italiei la București și Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, prezentând contribuția CCIRO Italia la dezvoltarea schimburilor economice între România și Italia.

”O mică contribuție la schimburile economice dintre România și Italia pentru atingerea recordului de 14,6 miliarde de euro îl are și organizația noastră: 30 de forumuri economice organizate în cele mai importante orașe din Italia și România în ultimii patru ani, misiuni economice organizate săptămânal din 2014 și până astăzi, acțiuni prin care prezentăm pe piața românească investitori români și italieni, revista de promovare economică „InfoCameraItalia”, televiziunea Dacia TV, sunt toate acțiuni și instrumente prin care în egală măsură am promovat economia celor două țări, Italia și România. Întâlnirea anuală cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Italiene reprezintă pentru noi o întâlnire de suflet cu reprezentanți ai mediului de afaceri italieni din România, autorități și foarte mulți prieteni. În numele membrilor Asociației Românilor din Italia și ai Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) transmit în continuare cu mult respect „la mulți ani, Italia”, asigurând totodată ambele comunități, în special oamenii de afaceri, de întreg sprijinul nostru în găsirea unor soluții și consultanță pentru dezvoltarea unor afaceri în virtuoasa economie românească” a declarat președintele Eugen Terteleac.

Biroul de comunicare CCIRO Italia