Press "Enter" to skip to content

Caravana „Servus Europa” în comunitățile românești din Ungaria, 21-25 mai 2018

APDA, 21 mai 2018 – În perioada 21-25 mai 2018, în localitățile Jula, Budapesta și Hajduszoboszlo din Ungaria, TVR Cluj, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni realizează o serie de emisiuni, în cadrul  proiectului „Caravana Servus Europa”.

Reportajele și transmisiunile directe realizate pe teritoriul Ungariei contribuie la păstrarea, promovarea și consolidarea identității culturale românești. De asemenea, Caravana „Servus Europa” este proiect editorial în premieră națională pentru România. Prin intermediul acestuia, în Anul Centenar și cu ocazia sărbătoririi Zilei Românilor de Pretutindeni, sunt realizate timp de o săptămână transmisii în direct pe posturile TV ale Societății Române de Televiziune, din localități ale Ungariei încărcate cu o puternică simbolistică românească.

Proiectul face parte din programul IEH ,,Spațiul cultural comun românesc”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești.